Udligningsreformen, Udligning & 9.300 juletræer

Statsministeren forsømmer ingen lejlighed til at slå fast, at skattestoppet står ved magt. Det passer desværre ikke. Ændringen af den kommunale udligning betyder, at skattestoppet nu reelt er afblæst i en række Nordsjællandske kommuner. Indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen og formanden for Kommunernes landsforening, Erik Fabrin, der begge er Venstremænd, og som åbenbart er ligeglade med deres politiske bagland i Nordsjælland, bliver ved med at gentage, at kommunerne samlet tilføres midler.

Konsekvens af Udligningsreformen:

Der er ikke noget skattestop i Hovedstadsregionen.

Skatten sættes op i Nordsjælland for at den kan sættes ned i Jylland.

Beregning
Foto: Pixabay

Nu er det snart jul og udligningen har efterhånden karakter af en ganske flot julegave til de jyske kommuner. Hvis vi i Allerød i stedet for at sende pengene til Jylland satte dem på vores juletræer ville det svare til, at alle familier i Allerød kunne sætte 19 tusindkronesedler på deres juletræ! 9.300 juletræer fyldt med tusindkronesedler. Det giver et tydeligt billede af, at den kommunale udligning går alt, alt for vidt.

Udligningsreformen er et eklatant borgerligt selvmål.

Reformen er nemlig udtryk for socialdemokratisk ligemageri af værste skuffe. Det er selvfølgelig ikke borgerlig politik, at gøre alle kommuner ens. Det er heller ikke borgerlig politik, at veldrevne kommuner, som skaber arbejdspladser, skal straffes. Og det er slet ikke borgerlig politik, at lave mere udligning samtidig med, at kommunerne bliver større og mere bæredygtige.

Det groteske resultat kan vi allerede se. Socialdemokratiet skælder regeringen ud over kommunernes økonomi selvom tankegangen bag udligningsreformen er ganske socialdemokratisk.

Lad os give Helle Thorning noget reelt, at skælde ud over: F.eks. skattelettelser og en begrænsning af væksten i det offentlige forbrug. Så får vi genetableret de naturlige fronter i dansk politik. Der er faktisk nogen, som ikke har særlig let ved at kende forskel på højre og venstre. Lad os hjælpe dem ved at gøre forskellen lidt tydeligere.

Tak!

Martin H. Wolffbrandt
Martin H. Wolffbrandt. Foto: Carsten Lundager

Note: Tale ved Det Konservative Folkepartis Landsråd den 30-09-2006

Martin H. Wolffbrandt - Facebook cover

Om udligning og skat.

Udligningsreformen.

Tale ved ved Det Konservative Folkepartis Landsrådsmøde om udligningsreform: Hvem bestemmer musikken?

Læs om Politik-udvikling