Konservative og topskat

K nedprioriterer ikke topskat

I mine 44 år i Det Konservative Folkeparti har jeg noteret mig:

Venstres “spin-maskine” fungerer ganske godt.

Måske /eller måske ikke var det Berlingske Tidendes egen idé at skrive en leder. hvor temaet var konservative og topskat og at konservative nedprioriterede topskatten.

I 2022 var billedet helt anderledes.- Konservative lancerede (som det gode, borgerlige parti vi er) en plan for at afskaffe topskatten. Venstre var tavse og lod konservative tage alle tæskene for emnet konservative og topskat . Bagefter gik V som bekendt i regering med Socialdemokratiet og tog æren for at der blev gjort noget ved topskatten.

Skat logo

Berlingske Tidende bragte den 22/1-2009 en artikel baseret på en Gallup-undersøgelse af vælgernes holdning til, hvordan personskatten kan sænkes.

Undersøgelsen viser, at 37% af K-vælgerne helst ser topskatten reduceret (Alle vælgere: 17%).

41% af K-vælgerne har fokus på at få reduceret bundskatten (Alle vælgere: 51%).

Berlingske konkluderer, at K-vælgere nedprioriterer lavere topskat. Det er selvfølgelig en forkert konklusion.

I stedet burde Berlingske som en god, borgerlig avis sætte fokus på at:

– Når kun 17% af alle vælgere vil ændre topskatten betyder det, at det ikke er lykkedes partierne at forklare vælgerne, hvor vigtigt det er at få sat topskatten ned, så fremtidens velfærd kan sikres.

– Der er potentiale for konservativ fremgang, hvis de 17% af alle vælgere, der har fokus på reduktion af topskatten skifter til K, der har markant mere fokus på skat end de øvrige partier.

Uanset Berlingskes (forkerte) konklusion tror jeg undersøgelsen åbner læseres øjne op for, at hvis man vil have skatten reduceret, så er Det Konservative Folkeparti det oplagte valg.  

Konservative og topskat: Læs mere i debatindlægget Afskaf topskatten.

Det Konservative Folkeparti (logo)
Det Konservative Folkeparti (logo)

Konservative og topskat: Læs mere i forslaget Selvfølgelig skal skatten sættes ned. Forslaget blev vedtaget på Det Konservative Folkepartis landsråd i 1999.