Wolffbrandts MånedsCommentar - november
line.gif (862 bytes)

Bendt er konsekvent!

Nyrup gør det langt bedre som statsmand i udlandet, end som statsminister i Danmark. Det er nu heller ikke svært, at ”gøre det lidt bedre” med det danske skattetryk, ventelister og den slappe retspolitik. Der høstes socialdemokratiske roser for bedrifterne på den internationale scene.

Men inden man falder bagover af begejstring, bør man huske på, hvordan socialdemokratiet skamred dansk udenrigspolitik, dengang de sidst var i opposition, og verden så meget anderledes ud.

Det var Det Konservative Folkeparti som stod i spidsen for en konsekvent og loyal opbakning til vores allierede i NATO. Det er godt at have venner – og ovenpå de meningsløse terrorhandlinger den 11. september er sammenholdet i NATO vigtigere, end nogensinde. Vi er garant for 100% opbakning til NATO.

Det var Det Konservative Folkeparti som måtte tage slagsmålene, og endda et folketingsvalg, for at få sat en stopper for en destruktiv epoke med uendelige og evindelige fodnoter iscenesat af Nyrups forgænger Auken. Illoyaliteten kunne have kostet dyrt, men blev heldigvis kun en fodnote.

Det Konservative Folkeparti var på den helt rigtige side, da der skulle kæmpes for, at de totalitære regimer i Østeuropa kunne forvandles til nyvundne demokratier.

Det Konservative Folkeparti er ikke faldet for fristelsen til at lave indenrigspolitisk drilleri efter vi forlod statsministeriet. Man kan regne med Det Konservative Folkeparti. Og der er brug for os i regering igen:

Fordi vi er garanten for ubetinget opbakning til NATO. Det kan en regering baseret på Enhedslistens stemmer ikke tilbyde.

Fordi vi vil ophæve EU-forsvarsforbeholdet, og for alvor bringe Danmark tilbage på banen i den europæiske sikkerhedspolitik.

Og så har vi noget de andre ikke har. Vi har Bendt Bendtsen. Når vi skal bekæmpe terrorisme, så har jeg betydelig mere tillid til, at vi får Bendt op på kommandobroen. Nyrup gør det udmærket internationalt. Men Bendt er konsekvent! Og det er præcis, hvad der er brug for nu.

Tidligere MånedsCommentarer: