Sidste nyt - 2001-2004
line.gif (862 bytes)

Presse

Der kan downloades foto og C.V. til brug i forbindelse med artikler og debatindlæg:

press.gif (4171 bytes)

Sidste nyt fra andre år

Klik på links og læs "Sidste nyt" nyt fra andre år:

Sidste nyt - 2007

Sidste nyt - 2005-2006

Sidste nyt - 1998-1999

Sidste nyt - 2001-2004

03.12.2004 Ekstra Bladets leder kritiserer John Wagner

Direktøren for De Samvirkende Købmænd (DSK) har ifølge Ekstra Bladets leder sendt et privat brev til Statsminister Anders Fogh Rasmussen, hvor han  truer med, at medlemmerne af DSK vil stemme på Kristendemokraterne ved det kommende folketingsvalg. Det er en besynderlig fremfærd. John Wagner er tidligere konservativ generalsekretær og mangeårigt medlem af Det Konservative Folkeparti. Han deltog i  i formuleringen af det konservative kompromis, hvor det blev fastslået, at det konservative endemål er en fuld liberalisering (dvs. afskaffelse) af lukkeloven. Den gode nyhed er, at John Wagner mener regeringen vil gå til valg på en afskaffelse af lukkeloven.

30.11.2004 Udskrives valget før jul?

Københavns Kommune planlægger efter, at valget udskrives umiddelbart før jul til afholdelse tirsdag den 11. januar. Et hurtigt valg giver, som tidligere nævnt under sidste nyt, god mening fordi regeringens meningsmålinger er flotte og fordi valget så kan gennemføres inden det omfattende lov-arbejde med strukturreformen starter.

Men et januar-valg er fortsat det mest sandsynlige. Flere ting taler imod "jule-valget": Lige før jul vil et EU-topmøde godkende Tyrkiets optagelsesforhandlinger med EU. Og vælgerne synes næppe folketingsvalg er det mest spændende at bruge deres juleferie på. Skal valget gennemføres før jul er torsdag den 3. december i øvrigt allersidste chance.

Derfor er et valg i slutningen af januar fortsat det mest sandsynlige.

14.11.2004 Folketingsvalg mest sandsynligt til januar

Januar er nu det mest sandsynlige tidspunkt for folketingsvalget. Det er inden behandlingen af strukturreformen. Oppositionen har  ved åbningsdebatten ønsket, at valget afholdes inden reformen gennemføres. Det er der en god pointe i, idet struktur/kommunalreformen så har været behandlet i to folketingssamlinger.

Med flotte meningsmålinger og politiske resultater er det helt uproblematisk for regeringen at imødekomme ønsket om valg. Resultatet vil med stor sandsynlighed blive et klart genvalg til regeringen. Herefter kan strukturreformen gennemføres, og der kan gennemføres mere borgerlig politik (se sidste nyt fra 04-10-2004).

07.11.2004 Lukkeloven debatteres intenst på dr.dk

Debatten med titlen "Sæt udløbsdato på lukkeloven" er blandt de mest populære på dr.dk. Debatten er i øjeblikket det mest populære med mere end 100 indlæg. Du kan deltage i debatten ved at klikke på linket "Sæt udløbsdato på lukkeloven" og vælge debatten "sæt udløbsdato på lukkeloven.

03.11.2004 Artikel i Jyllandsposten om DR

En gennemsnitsdansker bruger 8 år af sit liv på at se tv. Med artiklen "Hvorfor ikke sælge DR" bragt i Jyllands-Posten følges der op på DR-licenstemaet.

24.10.2004 Landrådstale

Tale ved landsrådsmødet den 24-10-2004: Afskaf licensen.

23.10.2004 Landsråd & Logo

Det konservative Folkeparti afholder landsråd og får nyt logo.

På landsmødet vil jeg tale for, at licens-systemet omlægges, så licenssnyd for 250 mio. kr. om året undgås og DR får fokus på reel public-service. Talen vil senere blive lagt på websitet her.

14.10.2004 Afskaf licensen

Snyd med licensen udgør 250 mio. kr. om året. Administrationen af licensopkrævningen koster 50 mio. om året. 97% af alle husstande har tv, men kun 92% betaler skal. En enlig betaler det samme som et par. Derfor rammer licensen socialt skævt. Derfor bør licensopkrævningen flyttes til skattebilletten.

Sammen med Jakob Næsager, som er konservativ kandidat i Søndre Storkreds foreslår jeg at flytte opkrævningen til skattebilletten. Synspunktet har bl.a. været refereret på politik.tv2.dk.

Læs mere i artiklen: Hvorfor ikke sælge DR?

04.10.2004 Fogh bør udskrive folketingsvalg nu

Statsministeren bør i dette efterår udskrive folketingsvalg. Regeringen har siden valget i 2001 med stor effektivitet gennemført den politik den gik til valg på: opstramning af flygtninge- og retspolitikken, skattestop, sikring af velfærden samt effektivisering og forbedring af sundhedsvæsenet. 

Derudover er der især efter konservativt pres gennemført skattelettelser ligesom vejen til afskaffelsen af amterne er nu er banet.

Det er derfor tid til, at regeringen får et nyt mandat af vælgerne. Et mandat til en fortsættelse af arbejdet. Det kommende regeringsgrundlag bør indeholde, at:

  • Lukkeloven afskaffes. Butikker og kunder skal selv afgøre, hvornår de vil handle med hinanden. det skal ikke bestemmes fra Christiansborg.
  • Skattestoppet suppleres med nedsættelse af bilafgifterne og top-skatten, som er en barriere for at der ydes en ekstra indsats.
  • Afgifter som ikke er strengt nødvendige for regulering af forbug (f.eks. afgifter på the, kaffe og is) afskaffes.
  • Der gennemføres en retsreform. Retsvæsenet er trods forbedringer fortsat for ineffektivt, og det sker for ofte at skyldige går fri fordi vidner er truet. Det vil kunne undgås med en mere effektiv sagsforberedelse og indførelse af video-optagelse af vidneafhøringer, så vidneforklaringer efterfølgende kan dokumenteres i retten.
  • Ørestadsselskabet bør effektiviseres, så Metroen kan videreudbygges

 

01.02.2004 Vejledning for lukkelovs-lobbyister

Læs vejledning for lukkelovs-lobbyister om hvordan tilhængerne af lukkeloven argumenterer.

 

08.03.2002 Medier og ytringsfrihed

Det Konservative Folkeparti på Østerbro er arrangør af et debatmøde om medier og ytringsfrihed. Mødet afholdes med støtte fra Folketingets Grundlovspulje. Connie Hedegaard, som er jounalist ved DR2 og tidligere konservativ politisk ordfører holder hovedindlægget. Jean Grandjean og Allan Aistrup er opponenter. Der er gratis adgang og adgang for alle.

 

25.11.2001 Tak til dig, som stemte C og personligt

Danmark får nu en borgerlig regering. Det er et superresultat, som vil give mange positive resultater de kommende år.

Jeg opnåede desværre ikke selv valg denne gang - alligevel mange tak til alle som stemte C, - og selvfølgelig en særlig tak til dig, hvis du stemte personligt på mig!

 

14.11.2001 Skatten skal ned

"Et skattestop er ikke nok. Det er for uambitiøst. Skatten må og skal ned. Punktum."

Fra læserbrev af Martin H. Wolffbrandt i Jyllands-Posten

13.11.2001 Valgannoncen

12.11.2001 Syv konkrete punkter, jeg vil arbejde for i folketinget

Læs "syv konkrete punkter, jeg vil arbejde for i folketinget". Fire løbesedler med programpunkterne og slogans på forsiden kan rekvireres til uddeling. Send besked her om, hvor du kan distribuere.

"Vold og voldtægt skal straffes hårdt. Tag ofrenes parti."

"Øresundsbroens takster skal ned. Ny pris: 100 kr."

"Send Nyrup & Co. på efterløn. Vi kan gøre det bedre."

"Sæt skatten ned. Giv de unge familier råderum"

Tidligere sidste nyt...

24.03.2001 Stop Schengen-klynkeriet - tænd lyset i globussen

Ved Europæisk Ungdoms landsmøde i weekenden takkede Martin H. Wolffbrandt af som landsformand for at koncentrere det politiske arbejde om indsatsen for Det Konservative Folkeparti, hvor han er nyvalgt folketingskandidat i Østerbrokredsen. Læs pressemeddelelsen Stop Schengen-klynkeriet.

14.03.2001 Med Europa på rutschebanetur

Efter tre år stopper Martin H. Wolffbrandt som landsformand for Europæisk Ungdom. Læs hans sidste leder "Med Europa på rutschebane-tur" fra medlemsbladet, Europæisk Udfordring.

12.02.2001 Wolffbrandt opstillet til folketinget i Østerbrokredsen

Den konservative Østerbro kreds (10. kreds) har opstillet Martin H. Wolffbrandt som ny folketingskandidat. Læs pressemeddelelsen "Ny konservativ kandidat på Østerbro". 

 04.02.2001 Selvfølgelig skal skatten sættes ned

Dansk Industri har udgivet pjecen "Skattetrykket i Danmark". Pjecen bekræfter, at Det Konservative Folkeparti har set rigtigt, når vi fastholder at mellemskatten skal afskaffes: "Det reelle skattetryk er  60%. Mellem- og topskat bidrager kun med ca. 2% af de samlede skatter og afgifter til statskassen. Men det er netop mellem- og topskat, der gør at fire ud af ti personer - som arbejder på fuld tid - betaler 74% i skat og afgifter af den sidst tjente krone."

02.02.2001

Det Konservative Folkeparti er efterhånden det eneste parti, som tør tage ordet skattelettelser i vores mund. Skatten SKAL ned. Læs mere i indstillingen "Selvfølgelig skal skatten sættes ned" fra landsrådsmødet i 1999 samt Wolffbrandts anbefaling af indstillingen.

29.01.2001 Nej til nynationalismen

Læs MånedsCommentaren "Nej til Nynationalismen".

17.01.2001 Shu-bi-dua skyld i EU-skepsis

Læs artiklen "Shu-bi-dua skyld i EU-skepsis" på altinget.dk