Pressemeddelelse
line.gif (862 bytes)

Konservative i Allerød vandt Landsråds-sejr

På Det Konservative Folkepartis landsråd i 2008 var Allerød med til at sætte den kommunale udligning på dagsordenen. I år kunne Allerød høste frugterne af debatten om den kommunale udligning. Nu er det konservativ politik, at den kommunale udligning skal laves om, så den bliver fair, forståelig og tager hensyn til rådighedsbeløbet i den enkelte kommune. Allerød bidrager hvert år med et trecifret millionbeløb til den kommunale udligning. Penge som overføres til andre kommuner.

”Den kommunale udligning skal være fair og forståelig. Den nuværende ordning er uigennemskuelig og urimelig. Selvfølgelig skal rige kommuner som Allerød bidrage til landets dårligst stillede kommuner. Men udligningen er gået for vidt.”, mener Martin H. Wolffbrandt formand for Det Konservative Folkeparti i Allerød.

I den nuværende model er der ikke taget højde for det helt centrale element at boliger er dyrere i vores område end i de områder, hvor vi sender udlignings-kronerne hen. Modellen tager altså ikke højde for det såkaldte rådighedsbeløb.

”Beslutningen på det konservative landsråd er en sejr for Allerød. Vi har udligningsordningen i vores valgprogram til kommunalvalget, hvor vi lover at arbejde for at vi ikke skal betale et trecifret millionbeløb i udligning. Landsrådsbeslutningen viser, at vi arbejder målrettet for at nå målene i vores valgprogram.”, siger Martin H. Wolffbrandt .

Han fortsætter:

”Politik er ofte et langt, sejt træk, hvor resultaterne kommer ikke på én dag. Vi har i lang tid haft fokus på det her område. Nu begynder vi at kunne se resultaterne”, siger Martin H. Wolffbrandt .

Han opfordrer andre partier til at sætte emnet højt på dagsordenen.

”Det er vigtigt at også andre politiske partier tager emnet op med deres politiske baglande. Her tænker jeg især på Venstre, Socialdemokraterne og Socialistisk Folkeparti. Lokallisterne har ingen indflydelse på landspolitikken. Her er det de politiske partier, der kan og skal gøre en forskel. Nu har vi konservative vist vejen. Jeg håber andre følger efter.”, slutter Martin H. Wolffbrandt .