Facts om Allerød byråds seminar på Oslo-færgen
line.gif (862 bytes)

1ste viceborgmester, Erik Lund (C), har udarbejdet dette notat om Allerød byråds budgetseminar på Oslo-færgen:

Notat om byrådets seminar på Olso-færgen

Byrådet har for fjerde gang afholdt budgetseminar på Oslo-færgen.

Dette års budgetseminar forløb nøjagtig ligeså godt og seriøst som alle de andre budgetseminarer, der er afholdt på Oslo-færgen eller andre steder.

Torsdag d. 6. juni kl. 13.00 blev vi alle afhentet i bus på Allerød rådhus og blev transporteret til Oslo-færgen, hvor selve budgetseminaret startede kl. 14.00.

Fra kl. 14.00 - kl. 19.00 blev vi dels orienteret om direktionens budgetoplæg og kunne stille spørgsmål. Herefter drøftede vi budgettet i de enkelte byrådsgrupper og i plenum.

Fra kl. 19.00 - kl. 20.00 havde jeg som gruppeformand nogle drøftelser med gruppeformænd fra nogle af de andre partier. Herefter var dagens program afsluttet.

Alle byrådsmedlemmer deltog herefter i en samlet middag, hvor der blev serveret en velkomstdrik, en forret, en hovedret og en dessert. Til middagen blev der serveret husets vin, øl eller vand.

Efter middagen samledes de fleste byrådsmedlemmer i natklubben, hvor vi fik talt dagens begivenheder igennem, fik lyttet til den levende musik og nød et par enkelte vand, øl eller drinks.

Efter en veloverstået nattesøvn mødte alle til morgenbuffeten fredag morgen.

Den konservative byrådsgruppe aftalte, at vi efter lidt sightseeing/shopping i Oslo skulle mødes kl. 12.30 på en udendørs restaurant, hvor vi kunne få lidt at spise og drøfte dagens kommende program, der var programsat til kl. 14.00.

Eva Nejstgaard gik på shopping, medens vi andre fire satte os på en bænk og nød et par sodavand.

Som aftalt spiste vi sammen på en udendørs restaurant kl. 12.30. Nogle fik omelet og andre fik en Club-sandwich. Hertil blev drukket enten et lille glas vin, en øl eller en vand. Alt for egen regning.

Fra kl. 14.00 - 15.00 finpudsede vi vores oplæg til budget, hvorefter vi fremlagde det i plenum fra kl. 15.00.

Partiernes fremlæggelse i plenum og div. drøftelser blev afsluttet ca. kl. 18.00.

Kl. 19.30 mødtes partierne igen for at drøfte et oplæg til en pressemeddelelse. Herefter var dagens drøftelser afsluttet.

Herefter kunne vi indtage vores aftensmåltid i buffeten, hvortil der blev serveret et glas vin, en øl eller en sodavand.

Efter buffeten samledes de fleste byrådsmedlemmer i natklubben, hvor vi igen fik talt dagenes begivenheder igennem, fik lyttet til den levende musik og nød et par enkelte vand, øl eller drinks.

Efter en veloverstået nattesøvn mødte alle til morgenbuffeten lørdag morgen.

Herefter gik turen hjemad med bus til Allerød Rådhus.

Budgetseminaret har kostet ca. 117.000 kr. + 3.000 kr. for bustransport.

I prisen er indbefattet

  • et konferencelokale samt flere mindre mødelokaler (incl. kaffe, the, vand og kage).
  • 2 overnatninger i commondore kahyt
  • 1 middag (incl. drikkevarer)
  • 1 buffet (incl. drikkevarer)
  • 2 x morgenbuffet
  • 4 drinkskuponer pr. mand (kan anvendes til vand, øl eller drinks)

Under vores budgetseminar blev vi forfulgt af 2 journalister og en fotograf fra Ekstra Bladet. De havde dog udgivet sig som studiekammerater, der var på en hygge-tur med Oslo-færgen. Den kvindelige journalist oplyste endvidere, at hun studerede statskundskab på universitetet, hvorfor hun var interesseret i politik.

Jeg kan oplyse, at Eva Nejstgaard ikke deltog i natklubbesøgene efter spisningen torsdag og fredag. De øvrige konservative byrådsmedlemmer var til stede i natklubben, men ingen af de konservative byrådsmedlemmer var berusede eller opførte sig upassende.

Det er selvfølgelig beklageligt, at der er taget billeder af konservative byrådsmedlemmer, som kunne give indtryk af, at Oslo-turen var fest og ballade. Det var absolut ikke tilfældet.

På et af billederne sidder Bitten Bloch på skødet af Venstres gruppeformand. Det er selvfølgelig uheldigt, når et sådant billede bringes på forsiden af Ekstra Bladet, men der var absolut ikke tale om, at Bitten var beruset eller andet. 

På et andet billederne sidder jeg selv og nyder min dessert og en Fanta sammen med det radikale byrådsmedlem og en af socialdemokraterne. På dette billede er også en rød ballon, der kunne give indtryk af, at der var fest og ballade.

Jeg kan oplyse, at den kvindelige journalist havde ledt hele skibet igennem for at finde byrådsmedlemmerne fra Allerød byråd. Da hun fandt os i buffeten, afleverede hun en rød ballon til mig, hvorefter en fotograf straks tog et billede af os tre, der sad og spiste ved bordet.

Under vores besøg i natklubben forfulgte Ekstrabladets mandlige journalist mig helt ud på toilettet, hvor han med skjult kamera filmede mig og spurgte om det ikke var ved at være lidt sent, hvortil jeg svarede, at vi jo lige var begyndt. Denne optagelse er tilgængelig på Ekstrabladets hjemmeside.

I Ekstra Bladet er jeg citeret for, "at borgerne ikke siger noget til, at der bruges penge på en Oslo-tur, fordi Kommunekassen bugner af penge".

Citatet er ikke korrekt og er taget ud af to samtaler med den kvindelige journalist.

På et spørgsmål om, hvad borgerne siger til et budgetseminar på Oslo-båden, har jeg udtalt, at borgerne sikkert ikke har noget imod et budgetseminar på Oslo-færgen, da et tilsvarende arrangement ikke kan afholdes meget billigere i land. 

På et senere spørgsmål om Allerøds økonomi, har jeg udtalt, at Allerøds økonomi er ganske sund. 

Jeg kan oplyse, at alle fem konservative byrådsmedlemmer arbejdede hårdt og seriøst på budgetseminaret, og vi fik et resultat som vi kan være stolte af.

Erik Lund, Gruppeformand, 1ste viceborgmester i Allerød