Ungdomshuset må lukkes
line.gif (862 bytes)

Det er hårde ord, der fyger gennem luften, når man diskuterer Ungdomshuset på Jagtvej. Således blev en beboer, som bor i nærheden af Ungdomshuset, i et læserbrev i sidste udgave af Nørrebro Avis kaldt for en intolerant hykler. Og det fordi han havde været så letsindig at påpege den uro og hærværk, som udgår fra Ungdomshuset. Men så længe det kun er ord og ikke brosten, der smides med, kan man antageligvis stadig blande sig i debatten uden fare for liv og lemmer.

Som konservativ folketingskandidat her på Nørrebro ser jeg ikke anden udvej end en lukning af stedet. Man kan selvfølgelig argumentere for, at Ungdomshuset giver Nørrebros unge et fristed at opholde sig. Men i realiteten er det vel kun den lille venstreorienterede autonome del af Nørrebros ungdom, som benytter stedet. Og spørgsmålet bliver så, om deres aktiviteter er værd at støtte. Jeg mener det ikke.

For hvori består disse aktiviteter? Jo, der er velsagtens en del arrangementer, som er ganske tilforladelige. Det er forhåbentlig ikke alle Punk-koncerter i Huset, som ender i ubehageligheder. Men desværre er der så store omkostninger forbundet med dets eksistens for beboerne omkring Ungdomshuset, at ulemperne ved dets tilstedeværelse langt overgår fordelene. Gang på gang meldes der om hærværk og chikane begået af Husets gæster, og Københavns Kommune kan selvfølgelig ikke støtte chikanerier af kommunens indbyggere..

Ligeledes må man spørge, om det er op til Københavns Kommune aktivt at støtte det autonome miljø, sådan som man reelt ville gøre ved en opretholdelse af Ungdomshuset. Svaret er selvfølgelig, at det er det ikke. Det kan aldrig være op til en offentlig instans, at give offentlig støtte til grupper, som benytter sig af vold og hærværk for at nå deres mål. Det er selvfølgelig i orden, at de autonome tager afstand fra f.eks. McDonald's eller reklamefinansierede busskure. Men det berettiger ikke, at man smadrer butikker, inventar og skilte. Det er ikke demokrati men netop den fascisme, som de autonome påstår at ville bekæmpe. Og det kan på ingen måde støttes af Københavns Kommune.

Derfor: Luk Ungdomshuset. Jo før, jo bedre.